tiistai 1. joulukuuta 2009

Iso pieni poika

Aapen vauvamuistokirjaa on päivitetty paljon vähemmän kuin eetukan vastaavaa. Noh näin on varmaan kaikissa perheissä, että esikoisesta niitä muistoja vaan jaksaa ja ehtii kirjata toisella tapaa.

Nyt kuitenkin Annikan innoittamana kirjaan tähän vähän mitä aape jo osaa ja mistä tykkää...

-Nousee ja laskee raput pystyasennossa kaiteesta kaksin käsin kiinni pitäen. Ulkona kuitenkin peruutta terassilta alas yhdenkin askelman.

-Juoksee jo melkoisen kovaa sisällä ja itseasiassa ulkotamineissakin.

-Kiipeää kaiken mahdoillisen päälle (tuolit, pöydät, meidän korkeahko sänky tosin tuolin avustuksella) ja roikkuu joka paikassa esim. "vetää leukoja" käsienpesualtaassa riipaten, roikkuu pinnasängyn reunassa, portaiden porteissa...

-Tykkää juoda eetukan pillipullosta, juo itse nokkamukista tosin tätä on vahdittava koska hörppyjen jälkeen muki lentää välillä kaaressa ja piimä sen mukana. Lusikka hommista ei tajua juuri mitään tai no äidin laiskuutta, kun en vaan jaksa sitä sotkua vielä, kohta on annettava enemmän vapautta tässä asiassa...

-Potta on aapen mielestä jokin kammottava kidutus tuoli jossa joutuu istumaan paikallaan, EI KIITOS! Ilman vaippaa jos pissa tulee lattialle, poika katsoo ihmeissään pisukaarta ja sitten iskee nätisti jalkansa lammikkoon ja nauttii kosteasta lätinästä.

-Mene nukkumaan mielellään päiväunia sekä yöunia. Useimmiten ehkä yksi herätys yössä tuttien kadotessa yön pimeyteen (tämä tilanne voi muuttua koska tahansa siksi nautin nyt kun voin).

-Leikkejä:
Leikkii mielellään autoilla, pyörittelee sormillaan renkaita yms.
Heittelelee tavaroita ulos lelukopasta tai muuten vaan (ei kovin kiva leikki).
Selailee pahvikirjoja mieluiten sylissä, kivan rauhallista.
Kantaa tavaroita kasapäin valitsemalleen uhrille, touhutunnilla eräs äiti joutui vastaanottamaan aapen kantamia ja ojentamia hernepusseja kiusaantumiseen asti.
Tyhjentää äitin lipastonlaatikkoa kiikuttamalla kyniä ja muuta johonkin jemmaan ja joskus jopa takaisin laatikkoon.
Juoksee nauraen karkuun jos hänellä huomataan asiaankuulumattomia tavaroita, hurjan hauskaa.
Painii siskon kanssa.
Nukenrattaiden työntäminen ympäriämpäri alakertaa.
Imurilla ratsastus.
Sotkee petsoppi ja ponileikkejä niin mielellään nappaamalla muutaman tärkeimmän:)

-Näin me ymmärrämme toisiamme:
anna
kenkä
pää
ukki (äitiäkin hän ennen tapaili mutta nyt jäänyt unholaan)
nntti (tutti)
kää kää (kiikkaa eli siis keinumista tahtoo hän)
pprrr (räkä pärskyen tämä meinaa kaikkia moottoriajoneuvoja)
pa (pallo mutta myöskin lamppu)
Sanoja ei siis vielä ole paljon, mutta hyvin tuo pärjää karjumalla tuota ANNA sanaansa ja hyppimällä tavoittelemaansa kohti :)

Puhetta tuntuukin sitten ymmärtävän jo hirmuisesti paitsi sanaa EI hän ei tunnu jostain syystä sisäistävän...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti