sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Arki alkakoon

Niin ne vapaat taas meni. Kummasti eloa helpottaa kun kotona häärää kaksi aikuista. Olemme ulkoilleet paljon ja muuten vaan leikkineet lasten kanssa.

Aattoaamuna joulukalenteripussista löytyi aarteenetsintä ohjeita, jotka johdattivat lopulta prinsessakruunun luokse. Tätä on muuten toivottu kauan ja hartaasti :)

Jouluna olimme ihan kotosalla paitsi aattoiltana mummilassa syötiin, saunttiin ja tavattiin pukki.
Eetukka ei pelännyt lainkaan vaan lauloi ja jutteli pukille. Aape katseli hiukan epäluuloisesti ukkelia ja kiersi kaukaa.

Lahjamäärä pysyi kohtuudessa kuten toiveenamme on. Eetukka sai: irtopään (eli meikattavan ja kammattavan pään), kaksi 100 palan palapeliä, paperinuken, muumilautasen, lumikolan, hirvipehmon, 20 € ja jonkin verran vaatetta. Aape sai: plaston kuormurin, dublo alustan, brion paloauton, muumimukin, palapelin, lumikolan, hirvipehmon, 20 € ja muutamia vaatteita. Me Mikun kanssa saimme pussilakanat.

Aape ei vielä joulua tajua, mutta kovasti tykästyi kuormuriinsa.
Eetukka meinasi seota lahjoja aukoessaan ja repi paketteja auki vauhdilla, siinä sivussa veljensäkkin paketit. Olen siis erittäin tyytyväinen, että lahjamäärä (varsinkin lelujen määrä) pysyy kohtuudessa. Meidän perhettä on kyllä jopa arvosteltu tämän lahjamäärän rajoittamisesta... No mutta muksut kuitenkin molemmat leikkivät suosikkilahjoillaan tyytyväisinä (sillä päällä ja kuormurilla) tajuamatta jääneensä "jostain paitsi".
Kuormuriin pääsee itsekkin kyytiin.
Tapanina meidän vauvan niskakiharat lähtivät ja tilalle tuli kynityn näköinen pikkupoika.

Jotain olen ommellut tässä iltaisin ja vanhojakin ompeluksia on kuvaamatta. Koetan joku päivä pakottaa lapset vähän sovittelemaan jotta saan kuvia ja voin esitellä kätteni tuotoksia täällä.

Uudenvuoden aattona jään viikonmittaiselle blogitauolle lähtiessämme ensin ystäväni ja sitten siskoni luo kyläilemään. Minä palaan lasten kanssa kotiin vasta loppiaisena. Kumpaahan kaipaan enemmän läppäriä vai ompelukonetta??? No ihan oikeasti ystävien seura korvaa nämä moninkertaisesti :)

3 kommenttia:

 1. Mun korviin kuulostaa oikein hyvältä lahjamäärältä, pari lahjaa ehkä poiskin vielä tosta voisi ottaa. Oma tyttöni vietti isänsä kanssa joulun, joten en osaa sanoa monta lahjaa sai. Kuitenkin sen verran tavaraa tuli kotiin, että paketteja on ollut ihan liikaa, ja tavaroista suuri osa kaikkea turhaa. Ajattelinkin että ensi vuonna esitän toiveen sukulaisille että tavaran sijasta antaisivat yhteistä aikaa lapselle, esimerkiksi elokuvissa/teatterissa käynnin merkeissä. Kummitäti viekin tytön Disney on ice show:n, joka on kyllä vasta ensi vuoden puolella.

  VastaaPoista
 2. Minun mielestä tavaramäärää voi ihan hyvin rajoittaa, itse toivoin pojalle vaatetta lahjaksi, 1v-kun ei vielä ymmärrä jäävänsä jostain paitsi. Harmi vaan, ettei nuo pehmeät paketit ole kaikkien mielestä niitä "oikeita" paketteja, ja sitten saadaan ihan turhaa rojua nurkkiin lojumaan.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin mummo on jaksanut joka joulu päivitellä lahjojen määrää, vaikka minulla ei ole ollut lahjamäärän kanssa mitään tekemistä..
  Meillä kun on niin paljon kummeja pojilla (4 per lapsi) ja siihen muut läheiset+ mummot ja ukki, niin kertyyhän niitä kun jokainen haluaa muistaa!

  Nyt tänä vuonna lahjoja tuli kohtuudella syystä että mummot, ukki ja yksi kummeista antoi lahjat rahana. ;)

  VastaaPoista