keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Sikarokottustasa-arvottomuus pistää kiukuttamaan

Minä harvoin TOSISSANI hermostun yhteiskunnallisista asioista. Mutta nyt tämä rokotushässäkkä saa kyllä vähän vihaiseksi.

Äitinä tietenkin olen sitä mieltä, että lapset tulisi rokottaa ensisijassa tai siis rokotus tulisi saada jos sen haluaa. Kaikilla lapsilla tulisi olla samanlainen kohtelu. Ei asuinkunnan tulisi vaikuttaa viikkotolkulla rokotusajankohtaan.

Ystäväni kotikunnassa rokotettiiin viikko sitten KAIKKI neuvolaikäiset lapset ja koululaisellekkin rokotteen sai kun vähän kävi neuvolantädille huoltaan purkamassa. Huomenna rokotukseen ovat menossa ystäväni 70-80 vuotiaat vanhemmat, siis täh??

Me olemme saaneet rokotteen tuolle alle 3-vuotiaalle, mutta neljän vanha odottelee omaansa vielä pari viikkoa. Ystävieni lapsia naapurikaupungissa ei ole rokotettu lainkaan ei siis alle 3-vuotiaitakaan, homaa ei ole edes aloitettu isossa kaupungissa, rokotusaikaa ei ole ilmoitettu...ei mitään!!!

En vaan voi käsittää että jotkin kunnat osaavat hoitaa asiat niin paljon paremmin ja toiset eivät sitten lainkaan. Vai jaetaanko rokotteita epätasa-arvoisesti ympäri suomenmaata???

Ehkä poistan tämän kirjoituksen jahka lepyn :)

8 kommenttia:

 1. Mulla ollut paripäivää aivan samat fiilikset, meidän perheessä ei ole vielä ketään rokotettu. Ystäväni eräässä pikku kaupungissa oli saanut oikein kutsun neuvolan tädiltä rokotukseen.

  VastaaPoista
 2. Ei ole meidänkään 1v1kk ja 4v saaneet. :(

  VastaaPoista
 3. Totta! :(
  Meilläkin täällä on vasta kahden viikon päästä alle 3v rokotus ja kolmen viikon päästä saa yli 3v. Harmittaa tosi paljon, koska tauti jo tälläkin kylällä jyllää.
  Minusta tässä on nyt selkeä epätasa-arvo!
  Minusta kaikille alle 3v olisi pitänyt antaa rokote samaan aikaan esim. tietyllä viikolla, koko Suomeen ja samoin muut ryhmät. Tämä ei toimi näin, eikä tosiaan ole reilua..

  Minä mietin koko rokotushommaa pitkään, mutta nyt olen 95% varma että se otetaan. Voi vaan olla että se tauti on jo meillä ennen kun koko rokotetta saadaan..

  -Poikien tyyliin Mia- (ei kirjautuneena)

  VastaaPoista
 4. Täällä (pikkukaupunki Pohjois-Pohjanmaalla) ei ole vielä edes mitään kunnon tietoa alle 3-vuotiaiden perusterveiden rokotuksista. Kahden viikon päästä aikaisintaan, mutta mitään rokotuspäiviä ei ole vielä annettu ensi viikkoa pitemmällä. Riskiryhmien rokotukset kesken täällä.

  VastaaPoista
 5. Meillä Järvenpäässä ehdittiin rokottaa terve alle 3v tyttömme viime viikolla ennenkuin rokotteet loppuivat. Odotettiin neuvolassa rokotusta 1,5h. Nyt odotellaan uutta tietoa koska rokotteita tulee lisää jotta muita terveitä päästään rokottaan. Isoveli (perusterve) 5v ei ole vielä rokotetta saanut, emmekä me vanhemmat. Ajoissa täällä siis oltiin verrattuna muihin kuntiin, mutta nyt tuli hieman takapakkia.
  t. Anne

  VastaaPoista
 6. Vantaalla ei ainakaan mun tietojen mukaan ole rokoitetta tarpeeksi, puhe on jopa ollut että Hakunilassa (joka toimii yhtenä vantaan rokotusasemista) olisi niin tiukilla rokoteaine, että saattaa jopa loppua kesken riskiryhmäläisten rokotuksien. Ja vantaalla tämän hetkisen tiedon mukaan 3-24- vuotiaat (perusterveet) rokotetaan viikoilla 51-02. Helsingissä on alustavasti tullut tietoa että marras-joulukuun vaihteessa rokotetaan 3-24- vuotiaat terveet.

  On kyllä tosi vaikea kuvitella että jossain noinkin iäkkäät olisi rokoitetta saamassa, ettei vaan heidän kohdallaan olisi kyse tavallisesta kausi-influenssarokotteetsa?

  VastaaPoista
 7. meillä ei rokotetta ehditty saamaan, tauti mitä ilmeisemmin jo tuli (ja lääkkeet siihen saatiin). ensi viikolla alkaa terveiden alle 3v. rokottaminen ja sitä seuraavalla viikolla sitten yli 3v.

  VastaaPoista
 8. Minäkin kuulin tutulta että heidän kaikki lapset saivat jo rokotteen pienen kunnan neuvolassa reilu viikko sitten. Lapset ovat terveet 3, 6 ja 10 vuotiaat.

  Täällä Helsingissä vielä odotellaan... 11kk ikäinen saa ensi viikolla, jos nyt ei rokotteet lopu kesken tai jotain. 5-vuotiaalle rokotetta lupailtiin marras-joulukuun vaihteessa. Pelkään vaan että ehditään sairastua.

  Todella epäreilua nämä erot kuntien välillä!

  VastaaPoista