sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Miten sinä sen tekisit??? (sisustusasiaa)

En ole kovin taitava sisustaja vaikka kauniisti sisustetuista kodeista pidänkin. Siksi kysynkin nyt mielipiteitänne ja ennen kaikkea toivon saavani idean ja innostusta teidän avulla.

Jos lasten levittämät tavarat kerää pois on meillä olohuoneessa näin ankean näköistä. Nyt kun hivenen olen oppinut tuota ompelua voin pikkuhiljaa kuvitella ompelevani myös jotain kotiin. Tuo sohva hankittiin reilu neljä vuotta sitten samalla kuin tämä kotikin, nyt nuo vaaleat tyynyt alkavat olemaan tahraisia ja nyppyisiä, voisin ehkä päällystää ne uudelleen? Päälliset on poistettavissa helposti, niissä on vetoketju.

Mitä väriä, kuviollista vai yksiväristä kangasta??? Mitä sinä tekisit jos teillä näyttäisi tältä? Tosin yleinsä meillä ei näytä tältä vaan sohvalla on leluja, lasten raahaamia vilttejä, tyynyjä ja kaikkea mahdollista mukavana sillisalaattina.


Verhoissa on sohvan värit...nelisen vuotta olen katsellut näitäkin. Ammattitaitoisen ompelijan tekemät laadukkaat verhot nämä ovat, mutta ehkä vaihtareiksi jotkin värikkäämmät? Laittaisiko oikein runsaammat eli ei siis paneliverhoja? Alakerta on aika avointa tilaa eli keittiö ja olohuone joka jakaantuu kahtia tuolla sohvalla, toisella puolella on iso ruokapöytä jossa on puolisen vuotta sijainnut minun ompelukoneeni ja pienimuotoinen kaaos:) Kaikissa alakerran ikkunoissa on nyt samanlaiset verhot...tulisiko näin olla jatkossakin vai voiko ne samassa tilassa olla eriparia???
Budjetti on pieni, oikeastaan olematon kunnes perustelen tarpeeni Mikulle :)

5 kommenttia:

 1. Onko noi sohvatyynynpäälliset puuvillaa? silloin ne voisi värjätä koneessa! Vaikka kahta eri väriä. Verhot ehdottomasti runsaammat ja värikkäämmät. Sohvan päälle seinälle laittaisin kapean tauluhyllyn ja siihen vaikka lasten kuvia tms. Missä matto?

  Väriä lisää ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
 2. Ei ne taida olla puuvillaa, ovat samanlaista kangasta kuin sohvakin eli jotain verhilukangasta, aika paksua.

  Seinäkin kaipaa jotain ehdottomasti, on kaivannut jo sen neljä vuotta :)

  Mattoa ei ole. Eikä taida tullakkaan, mies vastustaa mattoja, hankaloittavat kuulemma siivoamista yms. Olen jo luovuttanut mattojen suhteen vaikka ne toki kaunistaisivat kotia kummasti. Meillä on lattialämmitys joten lattiat ovat lämpimät ilman mattojakin. Nyt tuo meidän poika kyllä on antanut parketille aika kyytiä, joten ehkä joskus saan ympäripuhuttua meille matonkin, jotta ei tule tikkuja varpaisiin.

  VastaaPoista
 3. Minä laittaisin isoa ruusukuviota, valkea pohja ja vaaleanpunaisia/punervia ruusuja (tai beesiä tai turkoosia tms.). Ideana siis että koska ei ole mattoja tai verhoja, voi vapaasti tehdä sohvasta katseenvangitsijan. Itse en ole verhoihmisiä. Laittaisin ruususohvan sävyyn sopivat yksiväriset verhota, vaaleat.

  VastaaPoista
 4. Minä menisin ensimmäiseksi kangaskauppaan ja intuitiivisesti valitsisin värejä ja kuoseja, jotka minua juuri nyt miellyttävät. Ostaisin paria, kolmea väreiltään yhteensopivaa kuosia ja ompelisin uudet päälliset noihin sohvan tyynyihin. Niitä päällisiähän voi vaihdella vuodenaikojen mukaan, jos haluaa. Olohuoneen yleisväritys on aika "väritön", joten uudet tyynyt eivät riitelisi minkään jo olemassaolevan kanssa. Ajan kanssa voisit tutkia mikä sävy tyynyissä olevista voisi jatkua muualla sisustuksessa. Kun olet jo näin pitkällä, voit alkaa valita uutta verhokangasta tai mattoa. Tauluja seinille sitten myös, väreihin sopivia.

  VastaaPoista
 5. Eksyin tänne toisesta blogista ja keksinpä nyt teille sisustusta, kun oma olohuone on kerta kaikkiaan kauhea!

  Sohvan taakse voisi laittaa kolme samanlaista taulua. Kehys voisi olla samanvärinen ja yhtä paksu kuin viereisessä vitriinissä. Kuvat voisivat olla teidän tyttöjen kasvot lähikuvina, väritettynä seepiaan. Ja keskelle vaikka kuva kotiovesta.

  Sohvan eteen voisi sopia tummanruskea tiivis matto.

  Verhot vaihtaisin kuten itsekin jo pohdit, lainehtiviksi, vaikka vaaleanpunaiseen pellavaan. (Että isännälle vaan tilausta vetämään ;O)...

  VastaaPoista