sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Mitä ilman sinä eläisit vuoden?

Eli otsikossa on kysymys, toivon että jaat vinkkisi ja ideasi miten minä nyt pakkaisin.
Tarkoitus on siis viedä väliaikaisasunnolle mahdollisimman vähän tavaraa ja kaiken mitä ilman pärjää varastoimme mummilaan. Väliaikaisasunnossa punkkaamme kuitenkin reilun vuoden, siis kaikki vuodenajat, yhden joulun (tosin juhlimme mummilassa), lasten synttärit (aapelta jopa kahdet mahdollisesti) eli arkea ja juhlaa, normaalia elämää, jopa yövieraita.

Nyt olen pakannut yhden laatikon varastoitavaksi: astioita mm. viinilasit ajattelin että juodaan jokavuotinen viinimme mukeista, ai niin me ei juoda joka vuosi viiniä :) nämä siis ehkä joutaa.

Mitä olen vielä ajatellut varastoida:
- lisää astioita
- lakanoita ja muita liinavaatteita, eikös muutamalla setillä pärjää jopa yrjötaudissa....
- koriste-esineet ja taulut, varmaan melkein kaikki, emme viitsi naulailla ja porailla mitään vuokrakämpän seiniin, saisimme ne sinne paikoilleen puolen vuoden kuluttua aikaisintaan ja sitten kohta saisikin jo taas pakkailla pois
- pärjäänkö ilman valokuva-albumeita yms. muistoja?
- arkistoidut paperit, voihan tarvimaansa sitten penkoa siellä mummilassa jos merkkaan laatikot....

Miku ja muksut lähti järvelle. Minulla on siis vapaapäivä, tekemistä piisaa, mutta ehkä ehdin jopa ommella. Tai sitten luen noita keittiökuvastoja joita haalin eilen kasan....


5 kommenttia:

 1. Jos on paljon kirjoja niin niistä varmaan osa joutaa varastoon?

  Mä en osais yhtään päättää mitä pistää pois, jotenkin tuntuu että kaikkea voi joskus tarvita, ehkä jopa vuoden sisällä! =D

  VastaaPoista
 2. Kirjoja varastoon. Ja ehdottomasti ne "pari kiloa kun laihsun sitten pidän tätä taas" -vaatteet

  VastaaPoista
 3. Jos omistatte dvd:tä niin niitä en tarvitsisi. Meillä on niitä melkoisesti ja koskaan ei tule niitä katsottua. Leluja (tuntuisivat sitten vuoden päästä muuten taas ihan uusilta!)

  VastaaPoista
 4. Me ollaan tehty tämä sama kun muutettiin etelään melkein vuodeksi. Jätimme puolet tavaroista säilytykseen sukulaisiin ja vain tähdellisemmät otettiin mukaan. Eli päivittäiseen ruuanlaittoon tarvittavat astiat, lempi liinavaateita &verhoja, tietystihuonekalut kuten sohva,kirjahylly ja sänky. Suurin osa kirjoista,koristeesineistä, arkistoitavista papereista, käsityötarvikkeet,puutarhakalusteet ja ylimääräisitä vaateita jätettiin varastoon. Tosinetelästä sitten ostettiin tilalle huonekaluja joita hävitettiin pois ja tietysti tuli sitä hankittua sielä olessa yllättävän paljon lisää tavaraa..XD Ajan jakson piti olla puoli vuotta mutta se venähti sitten kun ei tuota asuntoa niin vaan löytynyt ja töitä kun löytyi vielä joksikin aikaa.Noh vihdoin ja viimein kämpä löytyi ja pakattiin kamat ja muutto takaisin tapahtui lähes 11kk jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Meillä reilu vuoden väliaikaisasumisen ajan oli varastoituna muualle kaikki aikuisten kirjat, koriste-esineet, cd- ja dvd- levyjä, joitain huonekaluja, astioita, valokuvia. Liinavaatteitakin olisi voinut varastoida (tai laittaa kierrätykseen), mutta niitä en tullut ajatelleeksi. Matkalaukut yms. voi varastoida mummolaan jos mummola on riittävän lähellä että ne voi sieltä tarvittaessa noutaa. Aika paljon tavaraa voi karsia ja vuoden kuluttua huomaa että suurinta osaa ei ole kaivannut kertaakaan.

  VastaaPoista