keskiviikko 28. marraskuuta 2012

saumurissa mustat langat


Moni on tehnyt hienoja "Autumn Forest" huppareita lehdestä 4/12. Pakko oli siis päästä kokeilemaan. Tästä ei tullut niin hieno ja käytinkin pöllökankaan mitä en oikein osannut mihinkään käyttää. Käyttöön tulee kuitenkin.

Huomioita seuraavaa kertaa varten: hihat on vähän turhan pitkät verrattuna helman pituuteen, huppu aika suuri ja sopii oikeasti vain hoikalle lapselle eli Aapelle hyvä muille meidän lapsille tuskin sopisi.

Tuo oranssi nauhanpala tuossa vetoketjun alapäässä on siinä sitten täysin tarkoituksella ei suinkaan peittämässä reikää jonka sain sinne sohellettua!




Aape on sitä mieltä että heti herättyään voisi tehdä jotain muuta kuin sovitella äitin yöllisiä ompeluksia:


Ja kun ne mustat langat on koneessa silloin ommellaan mustaa. Perushousut pienille, mustat jotta sopisivat kaikkien riemunkirjavien yläosien kanssa. Ja kypärämyssy Aapelle tosi tarpeeseen (entinen oli kamala).

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

kotipöksyt ja uusi lelu

Hurautin itselleni uudet kotihousut joustocollegesta. Kaavan pohjana on OB 2/08 jazz-housut aika rankasti muokattuna, taskut lisäilin ja kuminauhat nilkkaan yms.





Ja jos uudet kotipöksyt on ihan parhautta niin on tämäkin: Canon EOS 1100D. Vielä kun sitä oppisi käyttämään. Automatiikalla kuvaan jo sujuvasti, mutta itse en ole vielä uskaltanut alkaa säätää. Oppiaikaakin puuttuu...


keskiviikko 21. marraskuuta 2012

meandi plagiaatio

Kävin pari kertaa me&i kutsuilla tänä syksynä. Jotain tuli hankittua ekoilta, mutta sitten iski piheys. Tyttö sovittelikin niitä haaleanvaalenpunaisia leggingsejä joilla oli hintaa muistaakseni 27€ tai sinne päin, pirusti joka tapauksessa.

No mä yritin tehdä vähän sen tyyliset joustocollegesta.
Juu ei ne "ihan" alkuperäisille pärjää, mutta kyllä nämäkin kovaan käyttöön tulee.



Toi kuvaaminen on aina yhtä helppoa...

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Minun tikruni


Mietin ja pohdin aikani mitä ihanaa teen Käpysen tiikeristä. Haalarit pikkupojille??? Laiskuuksissani en jaksa pukea haalareita noille kovin usein ja varsinkaan tuo mies ei jaksa. Se vaihtaa vaipan ja jättää housut pukematta jos ne on haalarit.


Koska kangas on IHANA päätin tehdä jotain mitä näen poikien päällä tosi usein. Tuloksena kolmet "Saimit", oooh mä oon nero ainahan niillä on "Saimit" jalassa.

Ja sitten vielä itselleni pipo ja Aapelle eka "Muraveinik" kokeiluni. Siihen vielä punainen tupsu päälle jahka saan hankittua lankaa. Moni on Ompeluelämää ryhmässä tehnyt näitä lipallisia/tupsullisia versioita ja ne on kivoja.



Eli joskus on vaan paras olla kikkailematta sen enempää :) Metri niihin meni.

tiistai 6. marraskuuta 2012

yksinkertaisesti kalsareita :)


Pikasurautuksena "Pitkä Jussi" kalsareita koossa 86cm (Ottobre 6/2010). Sepaluksen jätin tekemättä, ei kai sitä edes kukaan käytä? varsinkaan yksivuotiaat.




Toiset kirahvit ovat märät joten näyttävät kuvassa eri värisiltä.

Taidan piirtää kaavan Aapellekkin...

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Näin tehdään 4v poika onnelliseksi


Olen jo kauan katsellut tätä Znokin Jurassic kangasta ja tiesin että tämä olisi Aapelle iso hitti. Kankaiden yönä sitten napsui Lasten Taikamaasta.

Tänään ompelin paidan pikkumiehen vahtiessa vieressä kuin haukka. Ennen ompelua kangasta piti olla näyttämässä hänelle kymmenisen kertaa, vaikkei se ehtinyt montaa päivää edes kotona marinoitua, varmisteli kai että se on edelleen tallessa.

Kaavaksi valitsin OB 4/2011 More Grey koossa 110cm, koska niin moni tuntuu kaavasta tykänneen. Ja hyvä siitä tulikin.

Jos ei ole helppoa taaperoiden kuvaaminen niin kyllä tuo neljävuotiaskin osaa kiemurrella kameran edessä:








Tärkeintä oli kuulemma että paitaan saatiin mahdollisimman monta tyrannosaurusta :)

torstai 1. marraskuuta 2012

sähäkät verkkarit

Kokeilin Ottobren 4/2011 High-Jump kaavaa koossa 128cm. Eli tein Eetukalle tuommoiset perinteiset säämiskäverkkarit vai mitä tuo kangas nyt on. Värit on aika kirkkaat, lähes neonväriset. Verkkarikangas Triteksin palalaarista (puoli-ilmaista siis) ja resori Hannan Kankaasta.
Muutoksina kaavaan pidensin 3cm lahkeita ja resoritkin leikkasin paljon reilummat. Vyötäröllä on kiristysnauhan sijasta kuminauha tuolla resorin sisällä. Taskut lörpöttää, kun ei minulla ole hienoja vehkeitä kanttausten tekemiseen eikä kaksoisneulakaan pelitä tossa vanhassa koneessani. Ihan hauskat ne taskut on noinkin kai... Ihan ok kaava kokeilla vaikka ilman noita taskuja tai säveltää siihen perinteisemmät taskut tilalle. Kuvan taustalla näkyy muuten mukavasti kuinka Aapen tuoli säilytetään nykyisin pöydällä ja kohta varmaan kaikki muutkin tuolit. "Yhä ylös yrittää, pöydälle he kiipeeää..."